Wat kost een whiteboard animatie?

De kosten voor een whiteboard animatie worden voornamelijk gebaseerd op duratie en de soort tekenstijl. Voor een professionele whiteboard animatie van 60 – 90 seconden betaal je minimaal 2000 euro excl. btw. Bij sommige animatiebureau’s kan dat bedrag oplopen naar 9000 euro excl. btw. Dat kan de kwaliteit ten goede komen, maar doorgaans heeft dit meer te maken met het doorberekenen van vaste lasten van bijvoorbeeld personeel, kantoor, apparatuur, advertenties etc.

Bij extreem lage bedragen (<1800 euro) kan het zijn dat er gebruik wordt gemaakt van kant-en-klare illustraties en software. De illustraties zijn dan niet op maat gemaakt en over zaken als auteursrecht is dan vaak niet nagedacht. Wat uiteindelijk meer kosten met zich mee kan brengen door juridische kwesties.

whiteboard animatie kosten
Wat kost een whiteboard animatie? Bereken het met deze handige tool.

Via deze prijscalculator voor whiteboard animaties krijg je een indruk van hoe de duratie en tekenstijl van invloed zijn op de prijs van het filmpje. Voor daadwerkelijke prijzen kun je uiteraard het beste contact opnemen met de desbetreffende partij.

Hierboven staan de belangrijkste zaken waar je aan kunt denken bij het laten maken van een whiteboard animatie. Het geeft enige voorkennis alvorens je contact opneemt met een animatiebureau om je whiteboard animatie te laten maken. Animators willen maar al te graag hun werkwijze delen en helpen bij het proces. Succes!